Falusi vendéglátó


Falusi vendéglátó OKJ 31 541 15

Szakma leírása:

A falusi vendéglátó komplex szolgáltatást: szállást, étkeztetést biztosít és különféle tájegységhez kapcsolódó programokat szervez vendégeinek. Tevékenysége során figyelembe veszi környezetének hagyományait, kultúráját és népművészeti lehetőségeit.

Tanfolyam elvégzésével a következő feladatköröket láthatod el:

- falusi vendéglátóhely kialakítása, berendezése (szálláshely, étkeztetés, szabadtéri étkeztetés)

- vendégek fogadása, ellátása

- házi jellegű, diabetikus, vegetáriánus ételek elkészítése, felszolgálása

- termények felhasználásának előkészítése, házi feldolgozása

- tájegységnek megfelelő programok szervezése (népi mesterségek, népi szokások ismertetése)

- saját gazdaság és lakókörnyezet bemutatása

- állategészségügyi, állatjóléti szabályok betartása, háziállatok gondozása

- gazdaságos árubeszerzés

- takarítás, tisztítás, fertőtlenítés (eszközök, élelmiszerek, vegyszerek biztonságos tárolása)

- szelektív szemétgyűjtés

- munka és környezetvédelmi szabályok betartása

- szerződések, megállapodások, számlák, kötelező okmányok kitöltése (szakhatóságokkal kapcsolattartás)

- készletek, bevételek és kiadások nyilvántartása

- pályázatok előkészítése

 

Betölthető munkakörök:

- Gazdaasszony

- Falusi vendéglátó

- Háztartási alkalmazott

Képzésre jelentkezés feltételei:

- 8 osztályos általános iskolai bizonyítvány

- egészségügyi alkalmassági igazolás

Modulok:

Elméleti képzés: 168 óra

Gyakorlati képzés: 392 óra

Idegen nyelv: heti 1 óra

Informatika: heti 1 óra